Borde häng förbjudas i skolorna?

Läser Abraham Staifos krönika med rubriken "Jag vill inte se din rumpa" på ledarsidan i GP. Han diskuterar huruvida fenomenet häng borde förbjudas eller inte och det framgår tydligt (inte minst i rubriken) var han står. Häng är fult helt enkelt.
Det enda är att han i sin argumentation menar att häng är något som många har då de har svårt att stå emot grupptrycket. Min första tanke är att det  i sådana fall är grupptrycket i sig som borde diskuteras, jag anser att det är värre att många tonåringar tror att de måste köpa dyra kläder, röka eller dricka mängder av alkohol för att passa in. Jag kan hålla med om att det inte är trevligt att mot sin vilja blicka ner i någon annans stjärtskåra men har personen i fråga bara förstått att det inte är meningen att man ska ha häng på underkläderna också så visar man ju faktiskt ingen hud. Det som står kvar att dikuteras då är om häng är snyggt eller inte. Han tycker att det är fult. Jag tycker att det är snyggt och vill i sådana fall hellre förbjuda baddräkt, midjeväska och klackskor i kombination. Det tycker jag är fult.
Problemet ligger alltså i grupptrycket och grupptrycket borde förbjudas, men det är inte särkilt lätt att komma åt och då är det ju bekvämt att kunna skylla ett mode man tycker är fult på grupptryck för att kunna förbjuda det, som man gjort på en skola i Stockholm och i många stater i USA för den delen.
Nej. Hur man vill klä sig är en smaksak och såvitt jag vet är häng inte skadligt och borde därför inte förbjudas.

RSS 2.0