Sjusovare

Idag försov jag mig. Något som inte hör till vanligheterna men som jag drömt om vid ett antal tillfällen och vaknat svettig (exempelvis på dagen för Petters student). Man blir så fruktansvärt frustrerad. Min bror knackade på dörren och frågade om inte jag skulle åka nu. Omtöcknad undrar man vart i hela friden man ska åka. Jag tittar på klockan, bussen går om fem minuter. Jag blir fem år gammal. Ilskan och frustration bubblar inom mig och jag klampar igenom hela huset utan att riktigt veta vart jag är på väg. Till bussen kanske. Stannar i köket och pyser som en ångkokare. Jag får lust att hoppa på golvet, som för att studsa bort ilskan. "Finns det något vi kan göra för dig?" undrar mamma. Jag svarar att jag inte vet något, sjunker matt ner på en stol (jag tränar, måste jag tyvärr erkänna, ytterst sällan så frustrationen har förbrukat alla mina krafter) och undrar vad jag ska göra nu. Nästa tåg går inte förrän efter ett, det är så när man bor ute i skogen, och då blir det nästan lite sent att åka in till Göteborg och göra ärenden. Jag hatar att planera om. "Du kanske kan ta bilen idag vännen, vi behöver inte bil och om Jacob ska iväg kan han ta chryslern ". Så var problemet löst. Tack för snälla föräldrar och för att jag inte försover mig oftare så att jag inte behöver bli en liten barnunge varje morgon.

Vingklippt flyttfågel

Så här på hösten när alla andra människor verkar veta precis vad de vill göra med sina liv och flyttar får man faktiskt lite panik. Jag vet inte alls vad jag vill, men jag har tänkt ta tag i saken genom att säga till mig själv att jag ska jobba ett år till sen blir det något annat. Studier eller resor. Något annat än att bo kvar hemma och jobba med minimilön (försöka spara pengar) i hemkommunen när alla andra är ute och ser världen eller går på skolor. Jag trodde ärligt talat aldrig att jag skulle bli den som blev kvar. Jag trodde att jag skulle flytta efter studenten, det var bara det att när studenten väl kom visste jag inte vart jag skulle ta vägen eller vad jag skulle göra.
Men nu känns det skönt att kunna svara när folk frågar vad man gör att jag minsann också ska göra något som alla andra. Ska bara spara lite mer pengar först. Jobba ett år till. Om jag ska vara ärlig mot mig själv så vill jag nog kunna svara så för att inte känna mig som en loser (för att använda ett ord inom kategorin "engelska låneord som låter coola". Tänker på en gång då jag hörde en intervju med någon svensk b-kändis som först sa ett ord på svenska men sen rättade sig själv och sa det på engelska. Det är ju så, mina damer och herrar, när man är så där internationell så är det lätt att glömma ett sånt tråkigt språk som svenska. Eller? Oj, ursäkta den långa parentesen).
Hur som helst så ska jag göra upp en budget, så att jag inte gör av med min lilla lilla lön på saker jag tycker mig ha råd med. Jag får ju inte glömma bort att spara pengar när det är den ursäkten jag använder för att fortfarande bo hemma.


Välkommen till min nya blogg!

Jaha, så nu har man skaffat en blogg. Ännu en grej att kolla och uppdatera när man sätter sig vid datorn, ännu en grej som upptar tankarna och stjäl tiden från andra, vettiga saker i den verkliga världen. Snart lever väl alla helt öppna liv på nätet utan att våga prata med någon vi möter ute för i verkligheten har vi inget avstånd som skyddar. Där går det inte sudda eller formulera om. Utan alkohol i kroppen då, för det betraktas ju, av en del, som en ursäkt för att säga dumma saker som man sen kan ta tillbaka.
Eller så kan man se detta som ett sätt att få ur sig sina tankar. Ett trevligt sätt att dela med sig av sina erfarenheter. Inte för att jag vet om någon kommer att läsa den här men då får jag väl se det som något jag gör för min egen skull. Min dagbok.

RSS 2.0